1 Ocak 2014 Çarşamba

Mekanik Saatler Nedir - Tarihçesi

Mekanik saatler için yer alan mekanizma ,  ağırlığın asılı olduğu ipi veya zinciri az aralıklarla tutan ve bırakan bir vargel düzenidir ve bütün çağdaş saatlerin de partner özelliğidir .  Bu Şekilde, az aralıklarla duran ve inen bir ağırlık ,  - mekanizmasını günün uzunluğuna veya kısalığına bağımlı olmaktan kurtarıyordu .



Bu mekanizmanın en önceki turu  " kamalı "  olarak biliniyor.  Ucuna ağırlık bağımlı 2 yanından atlamalı olarak tırnaklarla donatılmış bir metal çubuk ve yatay olarak gidip iştirak eden bir milden meydana iştirak eden mekanizmada,  her gidişte bir tırnak salıveren bir rejim kurulmuş ve milin ivmesi de harici ucuna takılmış bir ağırlıkla kontrol edilmiş. Ağırlık uzağa çekilince salınım hızlanıyor ,  yaklaştırılınca da yavaşlıyor. Bu Şekilde,  başlangıçta dakikaların ve ek olarak sonra da saniyelerin belirlenmesi olası olmuştur.

Zamanın mekanik olarak ölçülmesi yönündeki ilk adımlar din adamlarından gelmiştir. Kesişler dua - için kesinlikle saati bilmek zorundaydılar . İlk mekanik saatler ,  saati göstermek değil duyurmak üzere yapılmışlardı . Bu saatler birer ağırlığa bağımlı olarak çalışıyorlardı ve tespit edilmiş zaman aralıklarıyla gonga vuran tokmaklarla donatılmışlardı . Ek Olarak bir önceki yüzyıllarda , önceki - sistemlerinin sesli birer dikkat vermesini sağlama çabaları pozitif sonuçlanmamıştı . Geçtiğimiz vakti ufak kaya parçacıkları atarak veya - öttürerek vurgulayan karmakarışık mekanizmalar üretilmişti.

Mekanik Saatler Tarihçesi


Güneş saati , şu saati ve kum saati , farklı biçimlerde vakti göstermek amacına yönelikti . Mekanik - işe manastır hayatında belli bir mekanik işlevi adına getirmek, bir çekiç tarafından ses üretmek ve bu şekilde tespit edilmiş zaman aralıklarını bahşetmek amacını gütmekteydi . O dönemlerde saatlerin zil çalması gerektiğine inanılıyordu.

Mekanik saatlerin içerisinde en ünlülerinden kalan Giovanni di Döndi'nin tasarımı, ağırlıkla işleyen mekanizmaya bağımlı sarkaç ve sekteli rakkas dışlisinden oluşuyordu ve saatte kadran bulunmuyordu .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder